Nyberg-logotyp
KONTAKTA OSS

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.
ANTAL UFÖRDA RENOVERINGAR ÅRLIGEN
I SNITT

Lägenhetsrenovering Steg för steg

Har du aldrig tidigare renoverat en lägenhet i Stockholm kan det kännas som stor outforskad mark. För att du ska bli lite mer varm i kläderna och känna dig förberedd på vad du ger dig in på så kommer här en liten steg för steg-redogörelse av hur lägenhetsrenoveringar i Stockholm kan gå till:

Etablering

Etableringen kan variera rejält beroende på vilket typ av arbete som ska utföras. Under etableringsfasen ser man till att ytor som inte ska röras eller får bli skadade är ordentligt skyddade från yttre skador som kan komma att uppstå i samband med lägenhetsrenoveringen. Skyddar ytor gör man genom att fästa skyddspapp eller skyddsplast över berört område.

Rivning

Nu återstår endast rivning av olika ytskikt. Det kan variera beroende på vilket rum som genomgår en lägenhetsrenovering. Ytskikt i badrum kan exempelvis röra kakel, klinkers och våtrumsmatta, medan ytskikt i andra rum kan vara tapet, golv, färg och så vidare. Genomgår du en omfattande lägenhetsrenovering så kan såklart samtliga rum behöva få ytskiktet ut- och nedrivet.

Underarbete 

Underarbetet är A och O när det gäller lägenhetsrenoveringar i Stockholm. Här krävs det precision och ett noga utfört arbete eftersom man behöver en jämn och fin yta att jobba vidare utifrån. Underarbetet innebär att man exempelvis spacklar både tak, väggar och golv för att få den yta man eftersträvar inför nästa skede i lägenhetsrenoveringen.

Vattenavstängning

Om det är exempelvis köket eller badrummet som ska genomgå en renovering så måste man stänga av vattnet. Gamla rör byts dessutom ut helt och hållet till nya rör. För mer information gällande ditt inplanerade byggprojekt är du varmt välkommen för en kontakt.

Återuppbyggnad 

Om man valt att bryta upp golvet i det tidigare skedet, under rivningen, så är det nu man börjar lägga nytt golv. Om man har slagit ut väggar eller dylikt som eventuellt påverkat vissa rör så kanske man drar nya men nu dolda vattenrör i väggarna innan de återkonstrueras.

Demontering

Detta är det grövsta jobbet i en lägenhetsrenovering. Allting som ska tas bort eller tillfälligt flyttas ut rivs nu ned eller ut. Det kan gälla platsbyggda möbler, element, köks- och badrumsinteriör m.m. Du som kund har givetvis en stor roll i detta då du i förväg får märka upp vad som ska tas tillvara på.

Vi har renoverat ett flertal lägenheter runt om i Stockholm

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med våra lägenhetsrenoveringar? Ta isåfall kontakt med oss alternativt kom över på en fika.

Avetablering

Äntligen! Din lägenhetsrenovering börjar lida mot sitt slut och du står nu med en sprillans nyrenoverad lägenhet som både ökar ditt välbefinnande men även värdet på bostaden. Nu ska eventuellt skärp köras till tippen och byggarbetare kan komma och plocka upp verktyg och dylikt som eventuellt finns kvar och detta kallas för avetablering.

Kakelsättning/målning/tapetsering

Nu kommer sakta men säkert dina tillval som du gjort personligen att börja synas i lägenheten. Allt grundarbete är gjort och interiören står nu i fokus i lägenhetsrenoveringen. Kakel och klinkers läggs i kök och badrum och i övriga rum tapetseras och målas det.

Isolering

Väggar tätas och om det har byggts i kök eller badrum så appliceras en fuktspärr för att förhindra fuktskador.